Να στείλετε μήνυμα
Μας ελάτε σε επαφή με
LEO

Τηλεφωνικό νούμερο : 13486085502

Ίνα: Μπορεί ultra-fast Διαδίκτυο να αλλάξει μια πόλη;

June 30, 2022

Για το σύμβουλο Bret Rhodus τεχνολογίας, η νεώτερη επιχείρηση Google είναι μια καταπληκτική εμπορική ευκαιρία.

«Αυτό μπορεί να είναι ένας παιχνίδι-μετατροπέας,» λέει. «Η ευκαιρία για τους επιχειρηματίες είναι σημαντική.»

Για τον υπάλληλο Danni Parelman ανεφοδιασμού τέχνης, εντούτοις, είναι ακριβώς μια πιθανότητα να μεταφορτωθεί περισσότερη μουσική.

Ο γίγαντας Καλιφόρνιας Διαδίκτυο έχει αρχίσει το οπτικών ινών καλώδιο που θα δώσει τους κατοίκους πόλεων του Κάνσας μεταφορτώνει τις ταχύτητες μέχρι 1Gbps - περίπου 100 φορές γρηγορότερα από την ευρυζωνική υπηρεσία Διαδικτύου διαθέσιμη σήμερα στους περισσότερους Αμερικανούς.

Στις δωδεκάδες των συνεντεύξεων στις οδούς, τα καταστήματα, τα γραφεία και οι καφέδες της πόλης του Κάνσας - μια μητροπολιτική περιοχή που καβαλικεύει την κρατική Κάνσας-Μισσούρι γραμμή - κάτοικοι και επιχειρηματίες συμφώνησαν ότι το πρόγραμμα θα ήταν μεγάλο για την κωμόπολη.

 

Οι αναλυτές λένε οι προγράμματος, αποκαλούμενος Google ίνα, είναι μέλλον Ιστός.

Αλλά η ταχύτητα θα είναι τόσο πολύ γρηγορότερη από τι είναι διαθέσιμος σήμερα ότι ακόμη και οι άνθρωποι εξοικειωμένοι με την έννοια έχουν μια δυσκολία φανταμένος πώς έχει επιπτώσεις στις βιομηχανίες και τις ζωές.

Αν και οι σπόροι του Διαδικτύου που βλασταίνουν στα εργαστήρια αμερικανικού υπουργείου Αμύνης και πολλές από τις πιό καινοτόμες επιχειρήσεις Διαδικτύου είναι βασισμένοι στις ΗΠΑ, Αμερικανοί έχουν μακρινό πιό αργό Διαδίκτυο από τους κατοίκους πολλών άλλων βιομηχανοποιημένων εθνών.

Η μέση ευρυζωνική ταχύτητα Διαδικτύου στις ΗΠΑ είναι 12,84 Mbps, σύμφωνα με το Netindex.com. Αυτός κάνει τις ΗΠΑ 31$ος στον κόσμο (το UK είναι 32$ο με την ταχύτητα 12,4 Mbps).

Η εξαιρετικά-υψηλός-ταχύτητα που εξαπολύεται από την οπτικών ινών τεχνολογία είναι μια φυσική πρόοδος στην ανάπτυξη της υποδομής τηλεπικοινωνιών της Αμερικής, λέει το διάκονο του Aaron, ένα μέλος του πίνακα της κοινωνικής λέσχης MEDIA της πόλης του Κάνσας και έναν εμπορικό σύμβουλο τεχνολογίας.

«Αυτό είναι ο τρόπος που ο κόσμος διευθύνει,» λέει.

 

«Υπάρχουν άλλες θέσεις σε όλο τον κόσμο που έχουν αυτό το είδος συνδετικότητας, αλλά γύρω από τις ΗΠΑ η υιοθέτηση είναι αρκετά αργή.»

 

Καταρχάς, η εξαιρετικά-υψηλός-ταχύτητα θα μπορούσε απλά να σημάνει οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τους ίδιους ιστοχώρους και τις υπηρεσίες Διαδικτύου ήδη, ακριβώς γρηγορότερα.

«Οι άνθρωποι λένε, “OH που πρόκειται να είναι ακριβώς γρηγορότερο YouTube”. Είδος ενός αστείου,» λέει τον κ. Deacon.

«Αλλά πραγματικά για να έχει γρήγορα YouTube και τα βίντεο χωρίς την αποθήκευση, και τη στιγμιαία μεταφόρτωση των κινηματογράφων χαρακτηριστικών γνωρισμάτων, είναι μια αρκετά σημαντική αλλαγή με τον τρόπο που το βίντεο μπορεί να λειτουργήσει.»

Η υψηλή ταχύτητα θα επιτρέψει στις μικρές επιχειρήσεις και τους εργαζομένους σπίτι-γραφείων για να έχει την υψηλής ευκρίνειας τηλεοπτική σύσκεψη χωρίς τους λόξιγκες, καθυστέρηση-χρόνος, και η αποθήκευση προοδεύει αργά συχνά υποφεμένος με το καλώδιο ή το ΔΣΛ σε ευρεία βάση.

 

Θα επιτρέψει τη μεγαλύτερη χρήση του σύννεφου υπολογίζοντας από τις μικρές επιχειρήσεις, παραδείγματος χάριν με στην άδεια σε τους για να κρατηθούν οι βάσεις δεδομένων πελατών και τα συστήματα λογιστικής σε απευθείας σύνδεση αντί στους δαπανηρούς τοπικούς κεντρικούς υπολογιστές.

«Μόλις μπορούν να συνεργαστούν και να εργαστούν μαζί οι επιχειρηματίες και δεν ειναι απαραίτητο να ανησυχήσουν για τους χρόνους καθυστερήσεων - όταν δεν ματαιώνεστε με τους περιορισμούς των ταχυτήτων Διαδικτύου - τα χορεύοντας σε ζωηρό ρυθμό και καταπληκτικά πράγματα έναρξης πραγμάτων πραγματικά παίρνουν γίνοντα,» λέει τον ιδιοκτήτη Dave Greenbaum μιας επιχείρησης επισκευής υπολογιστών πόλεων του Κάνσας, ο οποίος προβλέπει μια έκρηξη της καινοτομίας μικρών επιχειρήσεων.

Εκτός από το αναμενόμενο όφελος στις επιχειρήσεις, οι αναλυτές προβλέπουν ότι σχεδόν κάθε πτυχή των προσωπικών ζωών των ανθρώπων θα μπορούσε να επηρεαστεί.

Η κατοχή προσιτού υπερταχέος Διαδικτύου στο σπίτι θα επιτρέψει τη γρηγορότερη και αποδοτικότερη τηλεργασία, που θα μπορούσε να βγάλει τα αυτοκίνητα από τους δρόμους, αναλυτές λέει.