Να στείλετε μήνυμα
Μας ελάτε σε επαφή με
LEO

Τηλεφωνικό νούμερο : 13486085502

Τι είναι κιβώτιο διανομής οπτικών ινών;

February 17, 2022

Τα κιβώτια διανομής οπτικής ίνας είναι συνήθως χρησιμοποιημένα προϊόντα στα δίκτυα FTTH και FTTB. Το προστατευμένο σημείο πρόσβασης οπτικών καλωδίων συνδέεται με τον πελάτη, έτσι ώστε το σημείο πρόσβασης οπτικών καλωδίων είναι σταθερό, dustproof και αδιάβροχο. Ελαχιστοποιήστε την παρέμβαση του σημαδιού πρόσβασης οπτικών καλωδίων στο εξωτερικό περιβάλλον όσο το δυνατόν περισσότερο. Σύμφωνα με τις διάφορες απαιτήσεις του πραγματικού περιβάλλοντος εφαρμογής, υπάρχουν πολλοί τύποι παραθύρων διανομής οπτικής ίνας στην αγορά. Τα ακόλουθα σημεία θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε όλα για το.

 

1. Θέση στον τομέα της επικοινωνίας οπτικής ίνας

Το οπτικό καλώδιο είναι όπως τον υδροσωλήνα που χρησιμοποιούμε, στη διαδικασία εξαγωγής, όταν ο καταναλωτής τον ζητά, αυτό πρέπει να εκτραπούμε στο χρήστη, αλλά ο κόμβος παρεκτροπής πρέπει να αποτρέψει τη διαρροή και το σχηματισμό του νερού βρύσης. Μια συσκευή που χωρίζει τα οπτικά σήματα καλείται οπτικό κιβώτιο διανομής.

2. η εφαρμογή του κιβωτίου διανομής οπτικών καλωδίων

Οι θέσεις εγκαταστάσεων των κιβωτίων διανομής οπτικής ίνας είναι επίσης διαφορετικές στις τρεις περιπτώσεις. FTTH εγκαθίσταται συνήθως στο πάτωμα. Από το διάδρομο, το FTTB είναι στον τοίχο του κτηρίου. Το FTTC είναι γενικά οργάνωση στους πόλους σε αυτήν την αγροτική περιοχή.

 

3. Εσωτερική δομή του οπτικού κιβωτίου διανομής

Η λειτουργία του κιβωτίου διανομής οπτικής ίνας είναι κυρίως να προστατευθεί και να αποσυνδεθεί το οπτικό καλώδιο. Κατόπιν η δομή της διαιρείται σε τέσσερα μέρη:

Είσοδος οπτικών καλωδίων: Αυτή η διεπαφή χρησιμοποιείται κυρίως για την εξωτερική πρόσβαση οπτικών καλωδίων. Το προστιθέμενο οπτικό καλώδιο διαδραματίζει έναν ρόλο σκλήρυνσης στην είσοδο και δεν είναι εύκολο να χαλαρωθεί. Ο κολπίσκος νερού σφραγίζεται με το λάστιχο, και η αδιάβροχη επίδραση είναι καλύτερη.

Δίσκος συναρμογών: Το εξωτερικό οπτικό καλώδιο πρέπει να συνδεθεί μαζί με το θραύστη ή το τέλος της πλεξίδας του πέμπτου κιβωτίου διανομής ο δίσκος συναρμογών είναι ουσιαστικός, το οποίο είναι κατάλληλο για τη συγκόλληση και βελτιώνει το ποσοστό επιτυχίας της συγκόλλησης.

Δίσκος θραυστών: Μερικές εκδόσεις έχουν τους δίσκους θραυστών, μερικοί όχι, επειδή αυτό είναι ακριβώς ένα προσάρτημα, το οποίο είναι καταλληλότερο και συμπαγές κατά το εγκατάσταση των θραυστών και των πλεξίδων. Διάφορες μορφές αυτών των επιλογών ανεφοδιασμού ινών μπορούν να αντιμετωπισθούν και δίσκοι συναρμογών που συνδυάζονται στα διάφορα διοικητικά κιβώτια ινών. Επιπλέον, η λειτουργία είναι η ίδια, είναι ακριβώς το αποτέλεσμα της συνεχούς βελτίωσης που οδηγεί στην ίνα που συνδέει και που τηλεγραφεί καταλληλότερη για τις τεχνικές εφαρμογές.

Έξοδος: Ο αριθμός εξόδου μπορεί να καθορίσει το βασικό πρότυπο του κιβωτίου διανομής, όπως 8 υποδοχές, κατόπιν το τελικό κιβώτιο οπτικών ινών 8 πυρήνων του, η έξοδος είναι πολύ μικρότερο από τον κολπίσκο.

 

4. Ταξινόμηση

Το κιβώτιο διανομής ινών μπορεί να διαιρεθεί σε 4 πυρήνες, 6 πυρήνες, 8 πυρήνες, 12 πυρήνες, 16 πυρήνες, 24 πυρήνες, 36 πυρήνες, 48 πυρήνες, κ.λπ. σύμφωνα με την ικανότητα.

Περιγραφή μεθόδου εγκατάστασης: Μπορεί να είναι wall-mounted ή πόλος-τοποθετημένο.

Η λειτουργία της μπορεί να είναι ένα συνηθισμένο κιβώτιο διανομής οπτικής ίνας, ή μπορεί να είναι ένα κιβώτιο διανομής με τη λειτουργία τήξης οπτικής ίνας.

 

5. Το υλικό του κιβωτίου διανομής οπτικής ίνας

Τα υλικά χρησιμοποιώ στα κιβώτια επικρατόντος ανεφοδιασμού είναι SMC, ABS+PC, ABS, Σ. Η ποιότητα των τεσσάρων υλικών είναι από καλό σε κακό, και η τιμή είναι από υψηλό σε χαμηλό. Οι ποιοτικές διαφορές μεταξύ των υλικών είναι υλική πυκνότητα, σχολιάζουν, αντίσταση θερμότητας, αντίσταση αντίκτυπου, αντίσταση συμπίεσης, αντίσταση γδαρσίματος και αντίσταση φλογών. Το οικονομικώς πιό αποδοτικό υλικό είναι ABS+PC, το οποίο θα είναι σε θέση να καλύψει τις περισσότερες από τις υλικές απαιτήσεις για τα κιβώτια συνδέσεων οπτικών ινών με μέτριο κόστος.

Αν και το τελικό κιβώτιο οπτικών ινών SMC είναι υψηλού - ποιότητα, χρησιμοποιείται κυρίως στα πάρα πολύ σκληρά περιβάλλοντα, το κόστος είναι υψηλό, και η αγορά προϊόντων δεν είναι μεγάλη. Λόγω του άγριου ανταγωνισμού αγοράς, οι τιμές προϊόντων παίρνουν χαμηλότερες και χαμηλότερες. Το κόστος του καθαρού κιβωτίου διανομής οπτικών καλωδίων ABS υλικού είναι χαμηλότερο και καταλαμβάνει την μεγαλύτερη μέρος της αγοράς, έτσι η γενική εκτέλεση του προγράμματος μειώνεται ελαφρώς. Τα PP είναι τα φτηνότερα στην απόδοση και έχουν μια εύθραυστη σύσταση, και χρησιμοποιούνται γενικά για να κάνουν την ίνα να συνδέσει τα κιβώτια.