Μας ελάτε σε επαφή με
LEO

Τηλεφωνικό νούμερο : 13486085502

Πότε επιλυμένος; Η κρίση ναυπηγικής βηομηχανίας που προκαλείται από την παρεμπόδιση του καναλιού Σουέζ

March 26, 2021

Ένα βαρύ φορτηγό πλοίο που φέρει την Παναμαία σημαία έτρεξε προσαραγμένο στο νέο κανάλι του καναλιού Σουέζ στο 23$ο. Στο βράδυ της 25ης τοπικής ώρας, οι τοπικές αρχές συνέχισαν να διασώζουν, αλλά το μετρητής-μακρύ φορτηγό πλοίο 400 άγγιξε την ακτή και ήταν ανίκανο να κινηθεί. Η εργασία της επανάληψης της μετάβασης προχωρούσε arduously. Πάνω από 150 σκάφη σε και κοντά στο κανάλι αναγκάστηκαν να περιμένουν.

 

Σύμφωνα με τις ειδήσεις Kyodo, που αναφέρουν τις ειδήσεις από την αιγυπτιακή αρχή καναλιών Σουέζ, η ολλανδική επαγγελματική ομάδα διάσωσης ένωσε τις διαδικασίες των τοπικών αρχών και προσπάθησε να κινήσει τη φλούδα με τη χρησιμοποίηση tugboats στη ρυμούλκηση, να καθαρίσει την άμμο κοντά στο τόξο του σκάφους, και να σκάψει έξω το κατώτατο ίζημα ποταμών. Σχετικοί ανώτεροι υπάλληλοι που αποκαλύπτονται στο 25ο ότι οι ιαπωνικές επαγγελματικές ομάδες θα ενώσουν επίσης την εργασία διάσωσης.

 

Ένας πρώην αξιωματούχος της αρχής καναλιών Σουέζ δήλωσε ότι προκειμένου να γίνει η βαριά φλούδα να επιπλεύσει, «πρέπει να ξεφορτωθεί» και πρόβλεψε ότι η λειτουργία θα ολοκληρωνόταν μέσα σε δύο ή τρεις ημέρες. Αφ' ετέρου, η ολλανδική επιχείρηση που έχει αποστείλει τις επαγγελματικές ομάδες διάσωσης απελευθέρωσε τις ειδήσεις ότι η εργασία διάσωσης φορτηγών πλοίων «μπορεί να πάρει αρκετές ημέρες σε αρκετές εβδομάδες.»

 

Η έκθεση που επισημαίνει ότι οι επιχειρήσεις διάσωσης εφαρμόστηκαν εντατικά κατά τη διάρκεια των υψηλών περιόδων παλίρροιας. Προκειμένου να μειωθεί το βάρος του σκάφους εμπορευματοκιβωτίων, ένα σχέδιο για να απαλλάξει το «νερό έρματος» που φορτώνεται για να σταθεροποιήσει τη φλούδα εξερευνιέται επίσης.

 

Υπολογίζεται ότι μπορεί να πάρει τις ημέρες ή ακόμα και τις εβδομάδες για το κανάλι Σουέζ για να επαναλάβει τη ροή του. Εάν ο ναυλωτής δεν μπορεί να δραπετεύσει μέσα σε μερικές ημέρες, μπορεί να ασκήσει πιθανή επίδραση στο σφαιρικό εμπόριο, τη αλυσίδα εφοδιασμού, τη ναυτιλία, κ.λπ.